Nystart i föreningen

Vi vill bjuda in till en härlig medlemsresa. Det har varit svåra tider och på många sätt är det ju inte över helt. Vi vill dock med denna inbjudan markera en ny tid och nya tag. För att fira det vill vi att våra medlemmar ska få en dag tillsammans och Ni medlemmar är det viktigaste vi har. För att markera detta bjuder vi in till följande dagsutflykt.

Lördag den 17 juni möts vi upp vid Ekornavallens parkering där en buss plockar upp oss. Vi påbörjar resan och får under vägen guidning genom den vackra Falbygden. Våra platåberg reser sig runt oss på vår väg till Ekehagens Forntidsby där vi bekantar oss med alla forntida gårdsmiljöer som vi sedan kan anknyta till vårt särskilda gravfält, Ekornavallen. Vi fikar på Ekehagen och sedan tar vi vår buss och ställer färden mot Tidaholm. Här blir vi bjudna på lunch på Hellidens Slott!

Efter att vi bekantat oss med slottets historia och fått kaffe (utomhus vid fint väder) styr vi kosan genom Karleby med raden av gånggrifter som finns utmed vägen. Sedan är vi strax åter vid vår utgångspunkt! Här sträcker vi på benen och tar en vandring på vallen med koppling till de hus vi besökt vid Ekehagen. Vid flera gravar visas också typiska rekonstruktioner av den keramik som varit tillverkad under samma tid som gravarna byggdes. Vi tar med frukt och dryck och lyssnar på våra kunskapare i föreningen!

Vi som berättar under vägen

Vår ordförande Niclas Fällström har många berättelser i sin rika skatt av kunskap om bygden. Anki Rundqvist är guide på Falbygden och berättar under resan om vårt unika platåbergslandskap. På Ekehagen guidar vår vice ordförande Katarina Botwid (filosofie doktor i arkeologi) på boplatserna. Hon berättar också om Hellidens Slott.

VÄLKOMMEN ATT RESA I TIDEN MED OSS! KOSTNAD 200 KR
09.00 Avresa med buss från Ekornavallens parkering
09.30 Ekehagens Forntidsby, besök med fika
12.00 Avresa mot Tidaholm och Hellidens Slott
13.00 Slottslunch och kaffe
15.00 Avresa mot Ekornavallen
15.30 Vandring på Ekornavallen
17.00 Slut